Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ O ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΚΙΝΗΤOΠOΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ


Ο σύλλογός μας χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή συναδέλφων – ιδιαίτερα αναπληρωτών – από τον σύλλογό μας στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που ανέλαβαν την ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, να ματώσουν για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσουν τους αγώνες τους με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα.

Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν αλλά επέμειναν, υποχρέωσαν τα ΜΑΤ σε αποχώρηση και προχώρησαν σε κατάληψη του Υπ. Παιδείας όπου πραγματοποίησαν μεγάλη συνέλευση αγώνα. Συμμετείχαν αναπληρωτές από όλη τη χώρα και από τους συλλόγους (ανάμεσά τους μέλη του Δ.Σ. και πολλοί αναπληρωτές του συλλόγου μας).

Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, η συνέλευση αγώνα ΜΕΣΑ στο υπουργείο αποφάσισε το πλαίσιο των άμεσων αιτημάτων μας :

  •                   Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην     εκπαίδευση.
  •                          Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  •           Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  •                            Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  •                            Ανατροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ.




      Στηρίζουμε την απόφαση της ενωτικής και μαζικής Συνέλευσης Αγώνα και αποφασίζουμε :


          Μετάβαση στην Αθήνα και συμμετοχή στη νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Παρασκευή 9/3 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.


          Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 9/3 (σε ώρες που θα οριστικοποιηθούν ανάλογα με τις τυχόν αποφάσεις της ΔΟΕ) και τοπική κινητοποίηση στη Χώρα της Άνδρου (και των άλλων νησιών) (για όσους/ες δε μεταβούμε στην Αθήνα).

          Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αποφασίσει συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και την  ΑΜΕΣΗ προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Παρασκευή 9/3 με στόχο να είναι δυνατή η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα και να καλύψει τα έξοδα οργανωμένης μετακίνησης μέσω των Συλλόγων.

·        Συνάντηση της επιτροπής αναπληρωτών του συλλόγου μας την Τετάρτη 7/3, 7:00μμ., στο Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου.


Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να συμμετέχει σε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις. 


Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού
στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου