Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη!


Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,
Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών

Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Προ των πυλών : Το προσοντολόγιο για διορισμούς για να διαιρέσουν τους αναπληρωτές και να υπονομεύουν τον  αγώνα για μαζικούς διορισμούς, αντί να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους να κάνουν μόνιμους διορισμούς μέσα στο Οκτώβρη.  
Η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος, για αυτό εξωραΐζουν τον ΟΟΣΑ και τις εκθέσεις του.
Στο «μεταμνημονιακό» σχολείο θέλουν τους εκπαιδευτικούς διεκπεραιωτές ύλης και υποδαυλίζουν εμφύλιους (διαιρέσεις των αναπληρωτών με προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.) για να σπάσουν τις συλλογικές μας δράσεις.

Νέα κανονικότητα  ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας,  του ληστρικού χρέους, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΝΑΤΟ.
Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα και να ζούμε από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι.
Όμως δε βάζει ποτέ σε διαπραγμάτευση τη συνεχή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απαλλαγή εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, τη γιγαντιαία αύξηση των πολεμικών δαπανών και τη δημιουργία νέων βάσεων στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Να απαιτήσουμε :

·         Πραγματικές αυξήσεις για ανάκτηση όλων των απωλειών στην περίοδο των Μνημονίων. Ξεπάγωμα του μισθολογίου. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού σε όλους χωρίς προσφυγές. Για την αναγνώριση της διετίας 16-17 στο μισθολόγιο.

·         Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλισιτικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά Λοβέρδου – Κουτρουμάνη). Για να μην «λιώσουμε» στην τάξη ως τα 67 και μένουν οι νέοι άνεργοι.

·         Για Άμεσο διορισμό ΤΩΡΑ – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Όχι στο προσοντολόγιο όχι στον ΑΣΕΠ – καμία ανατροπή των πινάκων.
Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών
Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών για όλους τους πολίτες. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

·         Ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης ΕΕ και ΟΟΣΑ – όχι στις περικοπές, στο νέο Λύκειο, την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, τη μαθητεία. Άμεση ανακοίνωση της υποχρεωτικής 2χρονης προσχολικής αγωγής παντού.

·         Κατάργηση  πλαισίου της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

·         Για αύξηση των δαπανών για δημόσιες παροχές και υπηρεσίες – για το 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία.

·         Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία με όλες τις υποστηρικτικές δομές

·         Για να πάρουν πίσω το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της ένταξης στο υπερταμείο χιλιάδων ακινήτων του δημοσίου ακόμα και σχολείων αρχαιολογικών χώρων και νοσοκομείων – θυσία στη μαύρη τρύπα του Χρέους

·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

·         Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εκτός από τον κίνδυνο του πολέμου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου συνεχίζουν την αφαίμαξη υπέρ των εξοπλισμών, των στρατιωτικών αποστολών και των Νατοϊκών υποχρεώσεων (βάσεις παντού) με τις νατοϊκές δαπάνες να ξεπερνάνε τα 4 δις που κόβονται από την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών για παιδεία υγεία δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες.


Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου