Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας, 9/11 - Τρίωρη στάση εργασίας


  • Κανένας διάλογος για κανένα προσοντολόγιο – Μαζικοί διορισμοί με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης
  • Ακύρωση του εκπαιδευτικού μνημονίου με ΕΕ και ΟΟΣΑ και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων για αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, νέο Λύκειο, συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων, μαθητεία
  • Τέρμα στη λιτότητα – αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Την Παρασκευή 9/11 συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη 1μμ στο Υπ. Παιδείας. Με τη μαζική μας παρουσία να ακυρώσουμε τα σχέδια Γαβρόγλου για το νέο σύστημα πρόσληψης με προσόντα και απαξίωση της προϋπηρεσίας που θα οδηγήσει σε ανατροπή του πίνακα και σε απολύσεις αναπληρωτών.

Να διαμηνύσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούμε τετελεσμένα. Δε θα επιτρέψουμε κανένα διάλογο για προσόντα. Δε θα επιτρέψουμε τη διαίρεση και τον αλληλοσπαραγμό των συναδέλφων αναπληρωτών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουν τα μέτρα και  οι μεταρρυθμίσεις που κόβουν – καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και δεν αφήνουν περιθώρια για μόνιμη δουλειά για κανέναν.

Απαιτούμε από την ΔΟΕ να καταγγείλει το σχέδιο Γαβρόγλου – με τα  προσόντα  και τους 3 άξονες κριτηρίων και να δηλώσει καθαρά ότι δε θα συναινέσει σε κανένα διάλογο περί προσόντων – ΔΕΝ τα αποδέχεται και ΔΕΝ αποτελούν βάση για καμιά συζήτηση.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για να διαμηνύσουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν η αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση.

Να απαιτήσουμε να σπάσει επιτέλους η 10χρονη λιτότητα, για πραγματικές αυξήσεις και αποκατάσταση των απωλειών όλων των μνημονιακών χρόνων.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας προκηρύσσει επιπρόσθετη 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 9/11/2018 για όλους τους συναδέλφους της πρωινής και ολοήμερης ζώνης. Με βάση και την ήδη προκηρυγμένη τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ( Α. Π. 1025 1/11/2018), υπάρχει η δυνατότητα 24ωρης απεργίας για όσους συναδέλφους/ ισσες  μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου