Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ –Τρίτη 15/1/2019


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ «ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ», ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΡΩΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειάς των ελαστικά εργαζόμενων, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της εργασίας. Καθιερώνει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία. Πρόκειται ουσιαστικά «για νέο σύστημα απολύσεων».
Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της Αθήνας , τις μαζικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα και τος χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτές.
Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πτυχίο και προϋπηρεσία, την αποτροπή σχεδίου επιβολής της αξιολόγησης, την υπεράσπιση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία.
Η κυβερνητική βία και καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που περίμενε τους εκπαιδευτικούς στη Βουλή δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο! 
Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να ασκήσει την πιο ασφυκτική πίεση. Να κλιμακώσει πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου. Δεν δίνουμε «ψήφο εμπιστοσύνης», ούτε ανοχή στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του όποιου επίδοξου διαχειριστή της.
Σοβαρές ευθύνες βαραίνουν την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΟΕ για υπονόμευση της μαχητικής κλιμάκωσης των αγώνων  και του περιεχομένου των διεκδικήσεων. Χαρακτηριστικά δεν έχει παραχθεί κανένα υλικό ( αφίσα, επιστολή προς τους γονείς), δεν έχει καλυφθεί καμμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών προς την Αθήνα για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, δεν πραγματοποιήθηκε η αναγκαία ολομέλεια προέδρων. Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αναπληρωτών που σηκώνουν  το βάρος της οργάνωσης του αγώνα.



Καλούμε τη ΔΟΕ:
·         Να πάρει άμεσα απόφαση για 48ωρη απεργία Πέμπτη 17/1 και Παρασκευή 18/1 για άμεση κλιμάκωση του αγώνα.
·         Να προχωρήσει σε νέο γύρο Γ.Σ. με ολομέλεια προέδρων.

Απαιτούμε: 

·    Απόσυρση του νομοσχεδίου!
·   Διορισμό  τώρα  όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και τη συνολική  προϋπηρεσία! Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  •  Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!       Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Πίσω όλα τα «κλεμμένα».
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
  • Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση. Οργανώνουμε απεργία – αποχή.  



ΠΕΜΠΤΗ 17/1 : αναπληρωτές –μόνιμοι συμμετέχουμε στην νέα  24ωρη απεργία  που έχει προκηρυχτεί από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις:

§  Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή

§  Κινητοποίηση στη Χώρα της Άνδρου στις 11:00 στην Πλατεία Γηροκομείου



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΑΝΔΡΟΥ, ΚΕΑΣ, ΚΥΘΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΟΥ «Θ.ΚΑΪΡΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου