Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του προσοντολόγιου και της αξιολόγησης!


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ «ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ», ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΡΩΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ






Με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο-λαιμητόμος των χιλιάδων απολύσεων, της εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, του ανταγωνισμού και ανθρωποφαγίας,  της αξιολόγησης!

Η ψήφιση του νόμου στη Βουλή, όσο πιο εσπευσμένα γινόταν, αναδεικνύει το άγχος της κυβέρνησης να περάσει τα μνημονιακά μέτρα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.. Ταυτόχρονα σε μέρα απεργίας (11/01) το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) για τους θεματικούς άξονες και τις εκθέσεις αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων δηλ. τους δείκτες και τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης. Στην Υ.Α. παρουσιάζονται τα ίδια κριτήρια σε πιο συμπτυγμένη μορφή με την αυτοαξιολόγηση του 2014.

Η ψήφιση του νόμου για το προσοντολόγιο δεν πρέπει να σημάνει και το τέλος του αγώνα μας για την κατάργησή του.

Η συγκλονιστική εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσοντολόγιο διέψευσε όσους προσδοκούσαν ότι οι εκπαιδευτικοί θα παρέμεναν στην απογοήτευση, την ατομισμό και τη «μέτρηση μορίων», αδύναμοι να αντιδράσουν.

Ο συλλογικός αγώνας, η αποφασιστικότητα και η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς συναδέλφων αλλά και σημαντικού μέρους των μονίμων συνέβαλε στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που είχε πολλά χρόνια να κάνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Αυτό που έγινε είναι μόνο η αρχή! ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο μεγαλειώδης αγώνας για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ συνεχίζεται με αίτημα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι από τον ΑΣΕΠ του 98 παρά τους νόμους και τις προσπάθειές τους μέχρι τώρα – επί 20 χρόνια – χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος – συνέχισαν να δουλεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με βάση μόνο το πτυχίο και την προϋπηρεσία και ο νόμος Αρσένη άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα, ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Το Υπουργείο  σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει από το κύριο μέτωπο και να κατευνάσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι θα θεσμοθετήσει ζητήματα που αφορούν χρόνιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Ανακοίνωσε :
  • την χορήγηση άδειας λοχείας 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες (χωρίς βέβαια να υιοθετεί την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτριών και μονίμων, χωρίς καμία αναφορά στις υπόλοιπες αναρρωτικές και συνδικαλιστικές άδειες),
  • τη μείωση σε 22 του αριθμού των μαθητών για το Νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού αλλά όχι σε όλες τις τάξεις και με την αίρεση του αν υπάρχει δυνατότητα… καθώς και
  • την μετατόπιση για έναρξη της αυτοαξιολόγησης (προγραμματισμού, υλοποίησης-αποτίμησης σχολικής μονάδας) από τη νέα χρονιά για να μην αποτελέσει λόγο ενίσχυσης των αντιδράσεων και του κίνηματος που είναι σε εξέλιξη.

Αυτά ενισχύουν την ανάγκη για συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεων μας!
Ο αγώνας για ΜΟΝΙΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μόνο για τώρα, μόνο για κάποιους! Είναι αγώνας ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! 

Απαιτούμε:  
  • Κατάργηση του νόμου
  • Διορισμό  τώρα  όλων των αναπληρωτών με βάση την συνολική  προϋπηρεσία &  το πτυχίο! Ίσα και πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.
·         Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση. Οργανώνουμε απεργία – αποχή. 

·         Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που καλεί η συνέλευση αγώνα της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για το Σάββατο 26/1 στα Προπύλαια στις 12μμ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου